Cine sunt creatorii de bijuterii?

Dincolo de artizani sau de designeri cu diplome, sunt creatorii. Prin viziuni îndraznete asupra liniilor, materialelor şi culorilor, ei recreează conceptul de bijuterie. Se caracterizează, simplu, prin forme nemaiîntâlnite, aluzii la vacanţe şi poveşti şi, uneori, sunt premiaţi pentru micile minuni pe care le savârsesc.

Ca sa le porţi creaţiile, trebuie să ştii, înainte de toate unde să îi gasesti. Majoritatea lor au mici ateliere pitite în colturi diferite de lume. Sunt vedete ale revistelor de modă, dar persoane modeste, care nu îşi fac publicitate. Creaţiile lor sunt făcute pentru a aduce exclusivism şi placere în afara ideii de snobism.

Realizate cu migala si talent, bijuteriile de creator se gasesc destul de greu, presupun să ştii adresa unde se vând, să îţi placa sa descoperi. Sunt destinate celor care au curaj în a experimenta şi în a fi cu adevarat admirate nu pentru că îşi permit un brand, ci pentru că ştiu să aleagă un design cum nu mai are nimeni. Fireşte, toate bijuteriile de creator sunt hipoalergenice.

Totodata, bijuteriile de creator te îmbie la întâlniri cu prietenele, la momente de răsfăţ, la o ceaşcă de cafea sau o ciocolată caldă, la clipa ta de reverie…

Creatorii de bijuterii prezenţi pentru prima oară în România, în casetele Charlotte M., sunt nume celebre ale acestui mic univers:

Andreea Vaduva: tânara creatoare românca, cu o prima încercare de colecţie cu pietre semi-preţioase, special pentru Charlotte M.

Anick Leost: creatoare franceză de bijuterii, fost publicitar în Paris. Nu crede decât în frumuseţea pietrelor semipreţioase şi nu foloseşte metalul în creaţiile sale.

Balticambre: atelier de creaţie parizian, care prelucrează în forme speciale chihlimbar autentic de la Marea Baltică cu argint 925 şi alte pietre semipreţioase. Garanţie internatională de un an.

Carla Millet: creatoare din Barcelona, unde lucrează alături de o mâna de prieteni, într-un spirit ludic, referindu-se mereu la bucuria de a trăi colorat.

Désirée Schmidt: creatoare pariziană celebră, recunoscuă de majoritatea criticilor de profil din Franţa, cu prelucrari absolut inovative ale argintului masiv, în forme de poezie pură.

Don Reloj: atelier de familie, deţinut de doi fraţi spanioli, cu un succes enorm în ultimii ani. Propun game speciale de ceasuri-design, cu garanţie internatională de un an.

Elena Crisan: creatoare românca din Cluj-Napoca, cu o colecţie în forme surprinzator geometrice, din argint masiv, special creată pentru Charlotte M.

Ernesto de Barcelona: cel mai cunoscut creator de bijuterii spaniol, cu un renume pe masura pe plan internaţional. Creatiile sale îmbina lemnul, raşinile polmerice şi metalul în forme mereu noi.

La Pangée: atelier francez de creaţie de bijuterii din lemn exotic, în numeroase forme folclorice reinventate.

Malagata: atelier spaniol de creaţie, cu bijuterii din argint, malak şi pietre semipreţioase, de inspiraţie marocană.

Pujades: atelier spaniol de creaţie, deţinut de doi soţi care cred ca fetrul este una dintre componentele care dau un aer chic unei bijuterii uşor pretenţioase…

Rocio Mendevil: tânară creatoare din Palma de Mallorca, cu afinitate pentru combinaţiile din argint, pietre semipreţioase şi textile.

RSobral: cel mai celebru creator de bijuterii-fantezie pe plan mondial, cu sediul în Brazilia. Numeroase premii internaţionale de design.

Ruxandra Gheorghe: tânară creatoare românca, susţinuta de Charlotte M. pentru o primă încercare de colecţie cu argint şi pietre semi-preţioase.

Reclame